Cách làm bài tập phrasal verbs

Phrasal Verb là một chủ đề khó và thường gặp trong tất cả đề thi tiếng Anh. Để đạt được điểm cao trong những bài thi tiếng Anh bạn phải chắn chắn về kiến thức Phrasal Verb của mình. Hãy cùng ieltscaptoc.com.vn khám phá những bài tập về Phrasal Verb để ôn luyện kiến thức nhé!

Nội dung chính

  • I. Lý thuyết Phrasal Verb
  • 1. Phrasal Verb là gì?
  • 2. Cấu tạo của Phrasal Verb
  • 3. Các loại Phrasal Verb
  • II. Bài tập về Phrasal Verb
  • Bài tập 1
  • Bài tập 2
  • Bài tập 3
  • Bài tập 4
  • Bài tập 5
  • Bài tập 6
  • Bài tập 7
  • Bài tập 8
  • Bài tập 9
  • Đáp án chi tiết
  • Video liên quan

I. Lý thuyết Phrasal Verb

1. Phrasal Verb là gì?

Định nghĩa chunglà một cụm từ gồm có động từ + trạng từ / giới từ và hoạt động giải trí tựa như 1 động từ trong câu. Phrasal Verb trong IELTS đem lại sự linh động, logic và ấn tượng hơn thay vì chỉ sử dụng động từ tương tự như. Bên cạnh đó, có những Phrasal Verbs cố định và thắt chặt là tất yếu phảidùng mang ý nghĩa riêng cho câu .

Kiến thức về Phrasal Verb

2. Cấu tạo của Phrasal Verb

Phrasal verbsđược cấu tạo từ hai hoặc ba thành phần:động từ với một giới từ hoặc phó từ; hoặcđộng từ với hai giới từhoặcphó từ.

3. Các loại Phrasal Verb

  • Intransitive phrasal verbs: Động từ cụm có chức năng là nội động từ, không có tân ngữ theo sau
  • Non- separable transitive phrasal verbs:là những phrasal verbs, trong đó các thành phần không thể tách rời nhau và có chức năng như ngoại động từ (phải có tân ngữ kèm theo).
  • Optionally separable transitive phrasal verbs: Phrasal Verbstrong loại này có chức năng là ngoại động từ, và có thể tách hoặc không tách các thành phần trong phrasal verbs.

Xem thêm bài viết đáng chú ý

  • Thì Quá khứ hoàn thành tiếp diễn  Cách dùng & Bài tập ứng dụng có đáp án
  • Thì Hiện tại hoàn thành tiếp diễn và những dấu hiệu nhận biết
  • Những dấu hiệu nhận biết thì Quá khứ hoàn thành tiếp diễn & Bài tập ứng dụng có đáp án

II. Bài tập về Phrasal Verb

Bài tập về phrasal verbs là phần khó trong tiếng Anh vì ý của nó rất nhiều và khó đoán. Dưới đây là những dạng bài tập phổ cập do ieltscaptoc.com.vn tổng hợp dành cho các bạn. Phía cuối bài có đáp án chi tiết cụ thể để các bạn kiểm tra lại bài làm của mình .Bài tập về Phrasal Verb

Bài tập 1

Chọn cụm đồng từ để điền vào những câu sau: go on / pick up / come back / come up with / go back / find out / come out / go out / point out / grow up / turn out / come in(to) / take on.

  1. Could you ____________________________ (think of an idea) a better idea?
  2. She ____________________________ (showed / mentioned) that the stock rose as high as $16 in April.
  3. I ____________________________ (went to an event) for dinner with my colleagues last night.
  4. He ____________________________ (entered a place where the speaker is the kitchen and made some tea.
  5. George ____________________________ (become an adult) in a village.
  6. As I arrived, he ____________________________ (appeared from a place) of the door.
  7. She ____________________________ (got something from a place) some dinner on the way home.
  8. At the end of the film, it ____________________________ (in the end we discovered) that John was a good guy.
  9. How are you ()__________ at your new job?
  10. It took her a long time to __________ such a terrible accident.

Bài tập 2

Chọn các cụm động từ tốt nhất cho các câu sau

  1. He ( came up with/ came into/ went back) a solution.
  2. Could you (point out/ find out/ turn out) what time we need to arrive?
  3. Many children ( come up / come down/ come to) with an ear infection even before their first birthday.
  4. Most people (get up/ get out/ get over) a cold within two weeks.
  5. I cant wait to (get back/ get off/ get rid of) that ugly old couch.
  6. I cant believe who (drop out/ dropped in/ come in) on us last night.
  7. He couldnt (get along with/ get well/ get over) his mother-in-law.
  8. I guess we need to (go over/ go through/ go up) the whole song a few more times.
  9. She is glad they (look up to/ look down on/ look for) her.
  10. Im sorry, but you cant (makeup/ made by/ marked down) that test you missed.

Bài tập 3

Chọn đáp án đúng

1. I wish I hadnt said it. If only I could
A. turn the clock round    B. turn the clock down
C. turn the clock back     D. turn the clock forward

2. I just took it  that hed alwaysbeavailable.
A. into account   B. for granted   C. into consideration   D. easy

3. My car is getting unreliable; I think Ill trade it  for a new one.
A. in   B. off   C. up    D. away

4. Anne persisted  her search for the truth about what had happened.
A. on    B. about    C. at    D. In

5. The old houses were  down tomakeway for a block of flats.
A. banged    B.put    C.hit    D. knocked

6. I accidentally  Mike when I was crossing a street downtown yesterday.
A. caught sight of  B. kept an eye on  C. paid attention to  D. lost touch with

7. My mother told me to for an electrician when her fan was out of order. A.send B.write C. rent D. turn

8. It is very important for a firm or a company tokeep the changes in the market.
A. pace of    B. track about    C. touch with    D. up with

9. The forecast has revealed that the worlds reserves of fossil fuel willhave by 2015.
A. taken over    B. caught up    C. used off    D. run out

10. Even if you are rich, you should save some money for a  day.
A. windy    B. rainy    C. foggy    D. snowy

11. We  with a swim in the lake.
A. gave in    B. cooled off    C. got out    D. took up

12. Theyre staying with us  the time being until they can afford a house.
A. during    B. for    C. at    D. in

13. Since he failed his exam, he had to  for it again.
A. take    B.sit    C. make    D. pass

14. Why dont you sit down and ?
A. make yourself at peace     B. make it your own home
C. make yourself at home     D. make yourself at rest

15. He never lets anything him and his weekend fishing trip.
A.comeamong    B. come between    C. come up     D. come on

16. The Second World War  in 1939.
A. turned up    B. took out    C. brought about    D. broke out

17. Wed better  if we want togetthere in time.
A. take up    B. put down    C. speed up    D. turn down

18. I could not  the lecture at all. It was too difficult for me.
A. make off    B. take in    C. get along    D. hold on

19. My mother had to work 12 hours a day in a factory just to .
A. tighten the belt    B. make ends meet    C. call it a day    D.breakthe ice

20. He is coming  a cold after a night out in the rain.
A. across with    B. down with    C. away from    D. up with

Bài tập 4

Hoàn thành câu bằng cách dùng phrasal verb thích hợp

  1. Could you. this application form, please?
  2. Ill never talk to you again. We .!
  3. If you dont ., we cant hear you.
  4. Im tired because I. too late last night.
  5. The plane. late because of the bad weather.
  6. Lets go to the airport to. them .
  7. The plane doesn´t. till 5 o´clock.
  8. He was sleeping soundly when the alarm clock .
  9. The meeting has been. till next month.
  10. Dont forget to. all the lights when you leave.

Bài tập 5

Nối phrasal với nghĩa đúng của nó

  1. put off
  2. call off
  3. look up
  4. go off
  5. carry on
  6. turn off

a. cancelb. switch offc. postponed. continuee. explodef. check

Bài tập 6

Chọn phrasal verb thích hợp điền vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn check-inget onget off (x2)break downtake offturn back

John and Davids flight home from Amsterdam was at nine in the morning. They had
arranged to meet with Johns friend Mark at half-past six but Mark arrived at the hotel
almost half an hour late  that, however, was just the beginning of their problems. On
the way from the hotel to the airport, their car (1) .. in the middle of a busy
intersection, causing a traffic jam. Then, David realized that he had left his mobile phone
in the hotel, but it was too late for them to (2)  When they arrived at the
airport, they had just enough time to (3) .., go through passport control
and security check and (4) .. the plane. The plane (5) .. very
shortly after that and eight hours later, they landed in New York, but they couldnt (6)
.. the plane because there was a problem on the runway. They felt a jet lag
and finally, forty-five minutes after landing, they (7)

Bài tập 7

Điền cụm động từ thích hợp vào chỗ trống

  1. Hi! Is Mr. Knight in? ., Ill call him.
  2. Excuse me, could I. this dress, please?
  3. How are you. at college?
  4. Are you still. with your tennis lessons?
  5. It was a bit chilly, so she. her jacket.
  6. The kind of housework I hate most is .
  7. If he rings back, just .
  8. I didnt know that word, so I. it. in a dictionary.
  9. Dont .. You can do it if you try hard.
  10. When I. in the middle of the night, I had some temperature.

Bài tập 8

Điền phrasal verb thích hợp dựa vào nghĩa của nó

  1. . your shoes. (remove)
  2. Somebody has to. the baby. (take care of
  3. Does she want to. the truth? (discover)
  4. Where can I. the sweater? (see if it fits)
  5. . (bequick)
  6. Why dont you. ? (take a seat)
  7. I will. the train now. (enter)
  8. . the word in a dictionary. (consult a dictionary)
  9. I want to. the form. (complete)
  10. The firemen. the fire. (extinguish)

Bài tập 9

Chọn từ trong bảng và hoàn thành những câu sau passed awaydo withoutlook forward tocalled offmade upbreak outrun output up withkeep upcarried away

  1. Dont smoke in the forest. Fires. easily at this time of the year.
  2. I. seeing my friends again.
  3. Im afraid, wehave. of apple juice. Will orange juice do?
  4. Your website has helped me a lot to keep up the good work.
  5. A friend of mine has. her wedding.
  6. His mother cant. his terrible behavior anymore.
  7. As an excuse for being late, she. a whole story.
  8. I got. by his enthusiasm.
  9. I just cant. my mobile. I always keep it with me.
  10. She was very sad because her father. last week.

Đáp án chi tiết

Đáp án bài tập 1

  1. come up with
  2. pointed out
  3. went out
  4. came into
  5. grew up
  6. came out
  7. picked up
  8. turned out
  9. getting on
  10. get over

Đáp án bài tập 2

  1. came up with
  2. find out
  3. come down
  4. get over
  5. get rid of
  6. dropped in
  7. get along with
  8. go through
  9. look up to
  10. make up

Đáp án bài tập 3

  1. C
  2. B
  3. A
  4. D
  5. D
  6. A
  7. C
  8. D
  9. D
  10. B
  11. B
  12. B
  13. B
  14. C
  15. B
  16. D
  17. C
  18. B
  19. B
  20. B

Đáp án bài tập 4

  1. fill in
  2. are through
  3. speak up
  4. stayed out
  5. takes off / took off
  6. see them off
  7. take off
  8. went off
  9. put off
  10. turn off

Đáp án bài tập 5

  1. put off  postpone
  2. call off  cancel
  3. look up  check
  4. go off  explode
  5. carry on -continue
  6. turn off  switch off

Đáp án bài tập 6

  1. broke down
  2. turn back
  3. check-in
  4. get on
  5. took off
  6. get off
  7. got off

Đáp án bài tập 7

  1. hold on
  2. try on
  3. getting on
  4. carrying on
  5. put on
  6. put on
  7. hangup
  8. looked it up
  9. give up
  10. woke up

Đáp án bài tập 8

  1. take off
  2. look after
  3. find out
  4. try on
  5. hurry up
  6. sitdown
  7. get on
  8. look up
  9. fill in
  10. put out

Đáp án bài tập 9

  1. break out
  2. look forward to
  3. run out
  4. keep up
  5. called off
  6. put up with
  7. made up
  8. carried away
  9. do without
  10. passed away

Mong rằng bài viết của ieltscaptoc.com.vn sẽ giúp ích cho các bạn trong việc ôn tập để chuẩn bị cho những kì thi sắp tới. Sau khi làm xong bài tập về Phrasal Verb đừng quên xem lại đáp án để chắc chắn bạn đã hiểu bài. Chúc các bạn học tập thật tốt!

Video liên quan

Như vậy cachlam.org đã chia sẻ với bạn bài viết Cách làm bài tập phrasal verbs. Hy vọng bạn đã có được 1 cách làm hay và chúc bạn có được nhiều thành công trong cuộc sống hơn nữa!

Xem thêm các hướng dẫn và mẹo vặt hay: https://cachlam.org/huong-dan

5/5 - (1 bình chọn)
Cách làm thú vị khác
Lạ miệng bò sốt trứng muối ngon chuẩn nhà hàng, cả nhà tấm tắc “10 điểm”

Với cách hướng dẫn chi tiết cụ thể này, bất kể ai cũng hoàn toàn có thể vào nhà bếp Read more

5 Cách Làm Sốt Trứng Muối – Thơm Ngon, Đậm Vị – Trí Việt Phát

Hiện tại có rất nhiều công thức làm sốt trứng muối, tùy thuộc vào bạn dùng sốt ăn kèm với Read more

Cách làm sốt chấm bánh tráng đơn giản nhưng ăn là ghiền – BepXua

Sốt chấm bánh tráng với vị chua, cay, mặn và ngọt. Lại còn vị beo béo của trứng cút phối Read more

4 cách làm nước sốt trộn xà lách đậm đà, độc đáo – Digifood

Xà lách trộn là món ăn thanh đạm, không dầu mỡ được sử dụng để thanh lọc khung hình. Để Read more

Top 14 Công Thức Làm Nước Sốt Mì Trộn

Duới đây là các thông tin và kiến thức và kỹ năng về chủ đề công thức làm nước sốt Read more

Cách làm nước sốt trộn với hủ tiếu hay mì khô đều ngon hết sẩy

Trong các món trộn thì nước sốt đậm đà là yếu tố quyết định hành động mùi vị món ăn. Read more

Cách làm sốt trộn mì khô ngon đúng chuẩn của người Hoa – Nấu Ăn Thường Thức – Món ngon mỗi ngày

1.1. Nguyên liệu 1. Cách làm nước sốt mì khô đúng chuẩn của người Hoa Cách làm mì khô của Read more

Cách làm bánh trà sữa trân châu đường đen cực hot – https://cachlam.org

Like Fanpage Làm bánh 365 để update những công thức mới mỗi ngày! Cho đến nay, bánh trà sữa trân Read more

Managed by xemtruyenhay.com DMCA.com Protection Status